Web Analytics Made Easy - Statcounter

  تحریریه پارسینه: سال ۱۴۰۰ که کش و قوس‌ها در مورد بودجه عمومی آن همچنان میان دولت و مجلس ادامه دارد، دست کم یک خبر خوش برای سربازان وظیفه خواهد داشت. آن گونه که غلامرضا رحیمی‌پور، رئیس اداره سرمایه انسانی سرباز ستاد کل نیرو‌های مسلح اخیرا خبر داده، با هماهنگی‌های انجام شده با سازمان برنامه و بودجه، حقوق سربازان وظیفه در سال آینده، «به میزان قابل ملاحظه ای» افزایش می‌یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گفته رئیس اداره سرمایه انسانی سرباز ستاد کل نیرو‌های مسلح، در حال حاضر میانگین حقوق سربازان وظیفه نیرو‌های مسلح در ایران، ۴۸۰ هزار تومان است که از ابتدای سال ۱۴۰۰، این میانگین به یک میلیون و ۳۵۰ هزار تومان خواهد رسید. براساس گفته‌های امیر دریادار دوم، رحیمی پور، با این افزایش سه برابری، حدود ۶۰ درصد قانون در خصوص حقوق سربازان محقق می‌شود. این در حالی است که در سال‌های گذشته، به دلیل کمبود منابع مالی، دریافتی سربازان وظیفه همواره از حدود قانونی پایین‌تر بوده است. این در حالی است که مهدی شجری، معاون وظیفه عمومی فرمانده انتظامی خراسان شمالی، چندی پیش گفته بود پایین بودن حقوق سربازان، مهم‌ترین علت غیبت مشمولان از انجام خدمت وظیفه عمومی است.
علی خضریان، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی نیز همان زمان گفت: در مهرماه سال جاری با استناد به مواد ۴۹ و ۵۰ خدمت وظیفه عمومی در خصوص حقوق سربازان‬ وظیفه، که در حال حاضر تنها ۱۳ درصد از حقوق مصوب تمامی سربازان پرداخت می‌شود، از وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح که مسول تامین این بودجه است، با طرح سوالی موضوع پیگیری شد.

وی ادامه داد: با توجه به محرز بودن تخلف دولت در عدم تامین بودجه برای پرداخت حقوق سربازان، پرونده‌ای را نیز در کمیته سیاسی، نظامی و امنیتی کمیسیون اصل نود به جریان انداختیم تا با توجه به وضعیت اقتصادی و تورم فزاینده در کشور، بتوانیم بخشی از مشکلات معیشتی سربازان درحال خدمت را برطرف کنیم.

این، اما در حالی است که افزایش حقوق سربازان وظیفه، در دوره سابق مجلس شورای اسلامی نیز پیگیری شده بود. بر این اساس، در مهرماه سال ۱۳۹۸، پروانه مافی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، از شکایت ۱۵ نفر از نمایندگان مجلس از سازمان برنامه و بودجه به دلیل عدم افزایش حقوق سربازان وظیفه مطابق با قانون خبر داده بود. این نماینده سابق مجلس در همان زمان گفت: طبق ماده ۳۸ قانون اصلاح موادی از قانون خدمت وظیفه عمومی، حقوق سربازان وظیفه باید حداقل ۶۰ و حداکثر ۹۰ درصد حداقل حقوق کارکنان نیرو‌های مسلح باشد که سازمان برنامه و بودجه با نقض قانون از اجرای آن استنکاف ورزیده است.

چرا «سربازی حرفه ای» در ایران جدی گرفته نمی‌شود؟

این، اما در حالی است که پیشنهاد افزایش حقوق سربازان صفر و همزمان، لغو سربازی اجباری برای همه مشمولان کنونی خدمت وظیفه عمومی، چند سالی است که به نهاد‌های ذی ربط ارائه شده است. بر اساس این الگو، از یک سو دیگر نیازی نخواهد بود تمام مشمولان خدمت وظیفه عمومی به خدمت فراخوان شوند، اما برای خرید خدمت خود، باید هزینه پرداخت کنند.
با استفاده از منابع حاصل از تجمیع این هزینه ها، اما می‌تواند خدمت وظیفه عمومی را حرفه ای‌تر کرد تا کسانی که به هر دلیل تمایل به خدمت دارند، حقوق و مزایایی در حد حقوق و مزایای کارمندان تازه استخدام شده، یا کارمندان حداقل بگیر دریافت کنند. این دسته از افراد می‌توانند بعد‌ها در رسته‌های نظامی جذب شوند و به صورت حرفه ای، سابقه نظامی خود را به عنوان شغل ادامه بدهند. این پیشنهاد و پیشنهادات مشابه آن، اما بار‌ها از سوی نهاد‌های ذی ربط، رد شده اند.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: پارسینه سربازان وظیفه ستاد کل نیرو های مسلح حقوق سربازان خدمت سربازی حقوق سربازی بودجه ستاد کل نیروهای مسلح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۲۶۹۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۴ برابری درآمد‌های مالیاتی چه تاثیری بر افزایش رفاه و کاهش فقر داشته است؟

روزبه کردونی با اشاره به اینکه مطابق گزارش‌های رسمی درآمد‌های مالیاتی دولت در سه سال گذشته بیش از ۴ برابر شده و از حدود ۳۰۰ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ به ۱۲۰۰ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۳ افزایش یافته است، اظهار داشت: مناسب است مسئولین ذیربط گزارشی از تاثیرباز توزیعی این افزایش رویایی درامد‌های مالیاتی ارائه دهند تا مشخص شود تاثیر این افزایش درآمد‌های مالیاتی بر زندگی روزمره و سفره مردم و رفاه آحاد شهروندان چیست.

به گزارش ایلنا، وی با تاکید بر اینکه در بین کارکرد‌های چندگانه مالیات، یکی از مهمترین کارکرد‌ها توزیع درآمد است، لذا وقتی با افتخار اعلام می‌شود که درآمد‌های مالیاتی ۴ برابر شده است، ضروری است توضیح داده شود که این افزایش درآمد چه تاثیری بر وضعیت فقر و نابرابری داشته است.

رئیس سابق موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی در ادامه اظهار داشت یک معیار مهم در خصوص صحت سنجی ادعای دولت‌ها در حمایت اجتماعی از فقرا و گروه‌های آسیب پذیر نحوه هزینه کردن و نظام بازتوزیع در آمد‌های مالیاتی است لذا بسیار مهم است که مشخص شود این افزایش ۴ برابری درآمد‌های مالیاتی که مستند به گزارش‌های منتشر شده و بررسی بودجه‌های سنواتی اتفاقا بیشتر از آنکه ثروتمندان و فعالانی که فرار مالیاتی می‌کنند و یا نهاد‌های و بنیاد‌های اقتصادی اخذ شود از طریق مالیات‌های غیر مستقیم و فشار به آحاد مردم و آحاد حقوق‌بگیران دریافت می‌شود، در چه مکانیزم بازتوزیعی در مقابله با فقر و نابرابری استفاده می‌شود.

کردونی با اشاره به اینکه مرکز پژوهش‌های مجلس صراحتا اعلام کرده است نظام مالیاتی در بودجه عمومی دولت مکانیزم بازتوزیعی مشخصی ندارد لذا مهم است که توضیح داده شود در آمد‌های مالیاتی ۴ برابری در سالیان گذشته و بیش از هزار و صد میلیارد تومانی در آمد مالیاتی در ۱۴۰۳ که ۳۵% آن مربوط به مالیات اشخاص حقوقی و ٪۳۶ مربوط به مالیات بر کالا‌ها و خدمات، دو دهم درصد آن توسط نهاد‌های اقتصادی انقلابی، سه صدم درصد از مالیات بر واحد‌های مسکونی گران‌قیمت، دو دهم درصد از مالیات بر خودرو‌های لوکس اخذ می‌شود قرار است چگونه بر ارتقا رفاه و مقابله با فقر و نابرابری هزینه شود.

رئیس موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی در پایان اظهار داشت: مرکز پژوهش‌های مجلس صراحتا اعلام کرده است در سه سال گذشته هم فقر در فقرا عمیق‌تر شده است، هم افراد غیر فقیر فقیرتر شده اند، طبقه متوسط فقیرتر شده است و سرانه خط فقر سه برابر شده است، خوب بسیار ضروری است که توضیح داده شود این افزایش ۴ برابری درآمد‌های مالیات که اتفاقا از مهمترین ابزار‌های رفاهی برای مقابله با فقر و نابرابری است چه تاثیری بر این وضعیت فقر و نابرابری داشته است و مکانیسم بازتوزیع آن به نفع فقرا چگونه بوده است؟

دیگر خبرها

  • طهانی مقدم: طرح سربازی حرفه ای باعث افزایش کارآمدی سربازان می‌شود + فیلم
  • افزایش ۴ برابری درآمد‌های مالیاتی چه تاثیری بر افزایش رفاه و کاهش فقر داشته است؟
  • افزایش ۵ برابری بودجه مناطق ۲۲‌گانه تهران در دوره ششم مدیریت شهری
  • معافیت پزشکی سربازان حین خدمت چطور انجام می‌شود؟
  • تسریع در روند رسیدگی به معافیت پزشکی سربازان حین خدمت
  • وکلا وظیفه سنگینی در حفظ جایگاه خود و وکالت دارند
  • خدمت‌رسانی جهادگران فنی و حرفه‌ای به ۲۰۰۰ نفر در روستاها
  • افزایش ۹ برابری توزیع عوارض بین شهرداری‌ها و دهیاری‌های استان یزد
  • مشمولان سربازی مراقب باشند حبس نخورند!
  • اما و اگرهای قانون سربازی؛ پاسخ به شبهات اصلی خانواده‌ها