Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-09@07:05:44 GMT

فارس‌من | چرا سربازی حرفه‌ای و اختیاری امکان‌پذیر نیست؟

تاریخ انتشار: ۱۸ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۰۸۷۸۶

فارس‌من | چرا سربازی حرفه‌ای و اختیاری امکان‌پذیر نیست؟

گروه فارس من خبرگزاری فارس؛ «امکان حذف سربازی وجود ندارد. اگر شعار «حذف سربازی» اما حذف شود، نیروهای مسلح آمادگی تغییر در نحوه اجرای وظیفه عمومی را دارند.» این‌ بخشی از اظهارات روز گذشته سردار شکارچی در واکنش به کمپین ده‌ها هزار نفری «حرفه‌ای شدن سربازی» در فارس من است. دلایل این مخالفت اما چیست؟ مدافعان استمرار خدمت چه می‌گویند؟

 

اول؛ گستردگی جغرافیا، پراکندگی مخاطرات امنیتی

18000 کیلومتر مرز مشترک؛ آن هم با کشورهایی که هرکدام سربند مداخلات خارجی متلاطم‌تر از یک‌دیگرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غرب آسیا کانون بحران‌ها است؛ از گروهک‌های تکفیری-تروریستی گرفته تا انواع باندهای قاچاق. امنیت ایران عزیز خار چشم آنهاست. برای همین اطراف مرزهای ما مداوم در حال شیطنت‌اند. برای آنکه بتوانند آسایش ایرانی‌ها را نیز مانند دیگر شهروندان منطقه سلب کنند.

 

حفاظت از چنین مرزهایی بعهده نیروهای مسلح است. کسانی که شبانه‌روز چشم از این جغرافیا بر نمی‌دارند. لکن تأمین سرحداتی به این گستردگی از عهده کارکنان رسمی نیروهای امنیتی خارج است. چاره‌ای جز استفاده از کارکنان وظیفه برای حراست از این سرزمین نیست. موضوعی که در اظهارات روز گذشته سخنگوی ارشد نیروهای مسلح نیز نمود داشت.

 

سردار شکارچی با اشاره به ضرورت استفاده از نیروهای وظیفه برای تأمین مرزها، گفت: «برای مقابله با مواد مخدر، قاچاق انسان و ناامنی نیاز به حضور نیروهای رزمی در مرزهای‌مان داریم. تمام مرزهای ما در آنسوی مرز وضعیت خوبی ندارند و نا‌امنی در برخی کشورهای همجوار زیاد است. نیروهای مسلح ما تنها نیروهای مسلح در جهان است که مردم‌پایه است، نیروهای مسلح در سیل و زلزله و کرونا در میان میدان هستند.»

 

دوم؛ مشکلات اقتصادی؛ ناتوانی از تأمین بودجه سربازی حرفه‌ای

همین حالا مطابق قانون باید پرداختی به نیروهای وظیفه معادل 90درصد نیروهای رسمی باشد. البته که اجرا نمی‌شود! چرا؟ کسر بودجه. دود ناتوانی دولت در درآمدزایی و اداره کشور به چشمان نیروهای وظیفه می‌رود. جوان‌ترهایی که با هزار امید و آرزو برای عبور از این مرحله و تشکیل زندگی مشترک به سربازی اعزام می‌شوند. طبعاً اجرای هر طرح دیگری نیاز به اعتبارات مضاعف دارد. چقدر بیشتر؟

 

فرض کنید قرار باشد همین قانون 90 درصد نیروهای رسمی اجرایی شود؛ 650 هزار نفر هم بعنوان سرباز در نیروهای مسلح وجود دارد. در این صورت اگر قرار باشد به هرکدام ماهی تقریباً 3.1 میلیون تومان حقوق پرداخت شود، به سالی 24 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است. علاوه بر این‌که باید مطابق نیروهای رسمی برای آنها بیمه، سنوات و عیدی هم در نظر گرفت.

 

با یک حساب سرانگشتی با در نظر گرفتن حقوق 90 درصد نیروهای رسمی و مزایا تقریباً به 50 هزار میلیارد تومان بودجه نیاز است. یعنی بیشتر از یک سال یارانه نقدی 80 میلیون ایرانی! طبعاً تأمین چنین اضافه‌بار مالی آن هم در چنین شرایطی برای دولت امکان‌پذیر نیست. بگذریم از این‌که حرفه‌ای کردن سربازی مستلزم هزینه‌ها و مخارج بسیار بیشتر از همین حرف‌هاست.

 

توجه داشته باشید این 90 درصد برای سربازان متأهل است. مجردها 60 درصد حقوق نیروهای رسمی بنا بر قانون باید دریافتی داشته باشند. این 60 درصد هم البته محقق نشده است!

 

سخنگوی ارشد نیروهای مسلح نیز روز گذشته به همین مسأله اشاره و از نمایندگان مردم خواست هرچه سریع‌تر موضوع را تدبیر کنند: «همین الان هم حقوق مصوب سربازان در قانون هم پرداخت نمی‌شود. سالهاست ستاد کل مطالبه حق و حقوق قانونی فعلی سربازان با وضعیت موجود را از مجلس محترم و دولت محترم پیگیری می‌کند. امید است مجلس و دولت با قول هایی که داده‌اند در سال ۱۴۰۰ حل شود.»

 

سوم؛ مشکلات استخدامی جوان‌ترها بعد از 5 سال سربازی حرفه‌ای

بعد از پایان سربازی حرفه‌ای 5 ساله جوان‌ترها چه کار کنند؟ وقتی نیروهای مسلح ظرفیت استخدام و به‌کارگیری دائمی آنها را نداشته باشند. بدیهی است که این طرح ماحصلی جز افسردگی نخواهد داشت. فردی که پنج سال از بهترین سال‌های زندگی‌اش را برای خدمت به نیروهای مسلح گذاشته و بسیاری از فرصت‌های کاری و استخدامی را از دست داده است.

 

سردار شکارچی به تجربه نیروهای پیمانی قوای نظامی اشاره کرد؛ کسانی که بعد از فسخ قرارداد موقت با ستاد کل با چشمانی اشک‌بار به خانه و خانواده بر می‌گردند. سخنگوی ارشد نیروهای مسلح گفت: «اگر کسی که ظرف ۵ سال مشغول به خدمت باشد، شرایط سنی و استخدامی و کاری را از دست خواهد داد. پس از ۵ سال بیکار می‌شود که خود آسیب‌های بعدی را به دنبال دارد.»

 

چهارم؛ خرید سربازی آیا شدنی است؟

یکی دیگر از نکاتی که منتقدان خدمت می‌گویند طرح فروش سربازی است. یعنی به ازای معافیت هرکدام از فرزندان از خدمت وظیفه، مبلغی به حساب خزانه واریز شود. البته که چنین طرحی شدنی نیست؛ چرا؟ عدالت! اینکه تنها ثروتمندان از چنین معافیت‌هایی برخوردار باشند، با بدیهیات یک جامعه عادلانه تنافر دارد. برای همین ستاد کل نیروهای مسلح نیز با چنین موضوعی مخالف است.

 

چهارم؛ امیدها برای اصلاح سربازی؛ از افزایش حقوق تا مهارت‌آموزی

سخنگوی نیروهای مسلح نیز روز گذشته ازبرنامه‌های ستاد کل برای اصلاح سربازی گفت. از پیگیری‌هایی که مستمراً برای افزایش حقوق و مزایای سربازان انجام شده است. از تلاش‌ها برای مهارت‌افزایی و حرفه‌آموزی به جوان‌ترها. از این‌که همین حالا با بیش از 30 ارگان دولتی برای کارآموزی نیروهای وظیفه تفاهم شده است. از اینکه ستاد کل برای اعتلای خدمت و بالا بردن کیفیت دوران وظیفه جدی است.

 

ضرورت مهارت‌آموزی نیروهای وظیفه روشن است؛ آن هم در کوران شدیدترین مشکلات اقتصادی. ستاد کل نیروهای مسلح در این زمینه هم پیش‌قدم شده است. «قرارگاه مهارت‌آموزی نیروهای مسلح» با همین هدف شکل گرفت؛ برای آموزش، راهنمایی و فراهم آوردن شرایط ورود هرچه ساده‌تر آنها به بازار کسب‌وکار. بعلاوه موضوع «تربیت» نیز مطرح است؛ اینکه جوان‌ترها در این 24 ماه حسابی پخته شوند.

 

سردار سپهر فرمانده این قرارگاه در حاشیه رویداد علمی «تا ثریا» گفت: «تلاش بر این است که هر سرباز در طول خدمت وظیفه عمومی حداقل یک مهارت تخصصی در کنار مهارت‌های عمومی مانند مهارت‌های قضایی و کسب و کار بیاموزد. تاکنون 7 هزار کارگاه قانونی و دارای مجوز در مجموعه نیروهای مسلح ثبت شده. تلاش می‌کنیم سال آینده این تعداد به 10 هزار مرکز آموزش مجاز به صدور گواهینامه افزایش یابد.»

 

آقای سپهر هم‌چنین از تشکیل چهار مرکز نوآوری در نیروهای مسلح خبر داد که با استفاده از ظرفیت‌های نخبگان جوان این سرزمین درحال بر طرف کردن نیازهای دفاعی کشور هستند. وی اضافه کرد: «در راستای اشتغال سربازان تسهیلات مالی، حقوقی‌، آموزشی، قانونی و اجرایی پیش‌بینی شده که به تصویب رئیس ستاد کل نیروهای مسلح رسیده است. به سربازان حتی بعد از پایان خدمت هم خدمات حقوقی و حمایتی ارائه تا کار و کسبی راه‌اندازی کنند.»

 

این تلاش‌ها در کنار حضور چهره‌هایی مانند محمدحسین سپهر برای مهارت‌آموزی نیروهای وظیفه واقعاً ستودنی است؛ البته که نباید از مسؤلیت دیگر نهادها برای پشتیبانی و تأمین لجستیک کار غفلت کرد. «فارس من» هم‌چنان برای اصلاح شرایط پیگیر ماجرا است.

 

گزارش از محمد آزادی

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: سربازی سربازی حرفه ای نظام وظیفه خبرخوب فارس من نیروهای مسلح نیز سربازی حرفه ای آموزی نیروهای نیروهای وظیفه نیروهای رسمی مهارت آموزی روز گذشته جوان ترها فارس من ستاد کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۰۸۷۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح آموزش هر شهرستان یک روستا در هرمزگان

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان هرمزگان گفت: طرح آموزش هر شهرستان یک روستا به عنوان قطب تأمین کننده نیروهای مورد نیاز شهرستان در راستای به‌روزرسانی کارگاه‌های آموزشی، برگزاری همایش بزرگ مهارت و پیشرفت با حضور مسئولان ارشد استانی و ۳۰۰ آموزشگاه آزاد اجرا می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از هرمزگان، محمد بذرافشان در نشست خبری در جمع خبرنگاران استان اظهار کرد: با توجه به اینکه استانی ساحلی هستیم و بیشتر کسب‌وکارها با دریا در ارتباط است، مقدمه و پیش‌نیاز آموزش جوشکاری زیر آب آموزش غواصی است.

وی افزود: در این راستا سال گذشته در جهت توسعه آموزش‌های دریامحور آموزش غواصی زیرآب در هرمز مجوز فعالیت گرفت و کارآموزی آغاز شده است.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان هرمزگان ادامه داد: در سیریک نیز یک مرکز دریاپایه جهت کمک به دیپلماسی مهارت در حال پیگیری است و از محل مولدسازی دنبال می‌کنیم.

وی با بیان اینکه آموزش‌های مهارتی بسیار حائز اهمیت است، خاطرنشان کرد: در هرمز آموزش غواصی را داریم و در جاسک تعمیرات موتورهای قایق و جی‌پی‌اس‌ها را که به کسب‌وکار دریامحور مرتبط است، در برنامه سال‌جاری دنبال می‌کنیم.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای از تدوین و بازنگری دو سند حرفه مشتمل بر ۶۴ استاندارد آموزشی و ارزشیابی خبر داد.

بذرافشان در خصوص صدور و تمدید مجوز مرکز کارآموزی جوار کارگاهی، عنوان کرد: هشت مجوز در سال ۱۴۰۱ و ۳۶ مجوز در سال ۱۴۰۲ با رشد ۲۲۵ درصدی، ۴۹ هزار و ۷۶۶ در سال ۱۴۰۱ و ۶۳ هزار و ۵۰۴ در سال ۱۴۰۲ با رشد ۳۷ درصدی داشته‌ایم.

این مسئول مطرح در خصوص صدور مجوزهای واحدهای پذیرنده مهارت آموزی در محیط کار واقعی مطرح کرد: ۳۰۶ واحد در سال ۱۴۰۱ و یک‌هزار و ۵۱ واحد در سال ۱۴۰۲ با رشد ۳۴۳ درصدی را شاهد هستیم.

وی با بیان اینکه در تحقق شعار سال ۱۹ گروه هدف در ذیل برنامه آموزشی در ۱۴۰۳ تعریف شده است، بیان داشت: در شاخص‌های سند برنامه‌های اجرایی استان که در سنندج برگزار شد رتبه اول و برتر را کسب کردیم.

بذر افشان با اشاره به اینکه بیش از ۴۰۰ مرکز در بخش خصوصی و دولتی در استان آماده مهارت‌آموزی در عرصه‌های مختلف از جمله خدمات، فنی مهندسی، هنری، صنایع دستی، کشاورزی، عمران، ساخت سازه و فناوری اطلاعات هستند، اذعان داشت: در خصوص عملکرد تفاهم‌نامه سه‌جانبه اشتغال اطلاعات ۲۲۸۳ نفر از کارآموزان جویای شغل در سامانه جستجوی شغل ثبت شد.

وی در بخش دیگر سخنانش به اقدامات در راستای نهضت ملی مهارت‌آموزی در گام دوم انقلاب از جمله آموزش در محیط واقعی کار ۱۱۹۷ نفر دوره و ۲۹۹ هزار و ۳۶ نفرساعت با رشد ۱۹۳ درصدی، مهارت‌آموزی ترکیبی دانشجویان (کهاد) ۱۱۹۴ نفردوره و ۲۰۶ هزار و۵۲۰ نفر ساعت با رشد ۱۴۰۰ درصدی، ۸۸ نفر دوره و ۱۱ هزار و ۵۵۰ نفر ساعت با رشد تحقق عملکرد ۱۸۳ درصدی، تسهیل فرایند صدور مجوز آموزشگاه فنی و حرفه‌ای آزاد ۱۵۸ مجوز با رشد ۳۵۱ درصد تحقق عملکرد اشاره کرد.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان هرمزگان اقدامات اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای هرمزگان در سال گذشته از نصب و راه‌اندازی آسانسور اداره کل در راستای مطالبه مردم و سهولت دسترسی به بخش‌های مختلف اداری، برپایی ۱۰۵ مورد میز خدمت منظور رفع مشکلات مردم به صورت حضوری، در راستای مطالبات مردمی و به منظور رفاه حال متقاضیان شرکت در آزمون احداث و تجهیز سالن انتظار واحد سنجش اداره کل، احداث سالن انتظار واحد سنجش، برگزار مسابقات ملی و آزاد مهارت، شرکت ۲۵ نفر در مسابقات و معرفی ۱۹ نفر به مرحله کشوری در ۱۸ رشته (دو مدال طلا، چهار مدال نقره، چهار مدال برنز، ۶ دیپلم افتخار)، برگزاری المپیاد آزاد مهارت طراحی المان شهری در شهرستان قشم، بهسازی و راه‌اندازی سالن کنفرانس اداره کل، راه‌اندازی کارگاه کارآفرینی مهارت بنیان، احداث و تکمیل مرکز سنجش مهارت شهرستان بندرعباس، ایجاد مراکز مدیریت مهارت‌آموزی در پادگان‌ها، بهسازی فضاهای اداری ساختمان اداره کل در راستای تکریم ارباب رجوع، تشکیل جلسات شورای مهارت استان، بهسازی و راه‌اندازی سالن ویژه آزمون‌های کتبی، راه‌اندازی مرکز نوآوری مهارت نام برد.

بذرافشان تشریح کرد: طرح آموزش هر شهرستان یک روستا به عنوان قطب تأمین کننده نیروهای مورد نیاز شهرستان با استفاده از ظرفیت مسئولیت اجتماعی شرکت پالایش نفت آفتاب، رایزنی با صنایع بزرگ استان (پالایشگاه نفت بندرعباس) در راستای به‌روزرسانی کارگاه‌های آموزشی، برگزاری همایش بزرگ مهارت و پیشرفت با حضور مسئولان ارشد استانی و ۳۰۰ آموزشگاه آزاد اجرا می‌شود.

وی از برنامه‌های خلاقانه و تحول سال ۱۴۰۲ به اجرای طرح‌های (نذر مهارتی) و (خادمین مهارتی)، به روز رسانی تجهیزات آموزشی ۱۰ مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای در سطح استان، توسعه (دیپلماسی مهارت) و تعامل سازنده با کشورهای حوزه خلیج فارس (عمان و …)، توسعه آموزش مهارت‌های آینده و فناوری‌های پیشرفته (هوش مصنوعی)، اجرای دوره‌های آموزشی بر اساس طرح آمایش مهارتی متناسب با نیازهای منطقه‌ای در استان هرمزگان اشاره کرد.

کد خبر 751945

دیگر خبرها

  • اجرای طرح آموزش هر شهرستان یک روستا در هرمزگان
  • طهانی مقدم: طرح سربازی حرفه ای باعث افزایش کارآمدی سربازان می‌شود + فیلم
  • رفع مشکلات مردم با همت مدیران امکان پذیر است
  • وکلا وظیفه سنگینی در حفظ جایگاه خود و وکالت دارند
  • رئیس شورای عالی داروخانه‌های ایران: هیچ جای دنیا از دین و اعتقادات بیمار سوال نمی‌کنند/ اگر هدف بیمار باشد، عملا تذکر حجاب امکان‌پذیر نیست
  • آماده باش یمن برای آغاز مرحله چهارم نبرد با رژیم صهیونیستی
  • تردد در گردنه ژالانه سروآباد بدون زنجیرچرخ امکان‌پذیر نیست
  • کاهش مشکلات جامعه با تحول در نظام آموزشی امکان‌پذیر است
  • مشمولان سربازی مراقب باشند حبس نخورند!
  • سرلشکر سلامی: رفع محرومیت تنها با نیروی انسانی مخلص امکان‌پذیر است