Web Analytics Made Easy - Statcounter

نشست بررسی مشکلات و مطالبات دانشگاه فنی و حرفه‌ای با حضور فعالان بسیج دانشجویی این دانشگاه در «خبرگزاری دانشجو» برگزار شد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نشست بررسی مشکلات و مطالبات دانشگاه فنی و حرف‌های با حضور عباسی مسئول مرکز بسیج دانشجویی دانشگاه فنی و حرف‌های و دهقان، مسئول حرکت‌های جهادی این تشکل دانشجویی در «خبرگزاری دانشجو» برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



عباسی مسئول مرکز بسیج دانشجویی دانشگاه فنی و حرف‌های کشور:
دانشگاه فنی و حرف‌های به عنوان یک دانشگاه مهارت محور با ۲۰۰ هزار نفر دانشجو و ۱۸۱ مرکز در سطح کشور فعالیت میکند و فارغ التحصیلان آن مستقیماً در بخش صنعت جذب می شوند به گونه ای که میتوان گفت تمام اتفاقاتی که در صنعت شاهد آن هستیم اعم از خلاقیت، نوآوری و شتاب لازمه که مد نظر رهبر معظم انقلاب است توسط تکنیسین‌های فارغ التحصیل این دانشگاه اتفاق می افتد.

آنچه برای ما مهم است این است که دانشجویان دانشگاه فنی و حرف‌های در حین تحصیل بتوانند متناسب با رشته‌های تحصیلی خود مشکلات صنعت اعم از مشکلات سیستم مدیریتی، بازاریابی و مسائل فنی، مالی و حسابداری را حل کنند، اما بعضا حل این مشکلات با هزینه‌های گزاف به شرکت‌های خارجی واگذار میشود.

راه‌اندازی مراکز تحقیقات با هدف حل مسائل صنعت
در بسیج دانشجویی دانشگاه فنی و حرف‌های مراکزی با عنوان مراکز تحقیقات دانشگاه فنی و حرف‌های راه اندازی شده اند تا بتوانند در دولت آینده به عنوان یک حلقه واسط مسائل صنعت را شناسایی و برای حل آن‌ها راهکار ارائه کنند.

انتظاری که ما از دولت سیزدهم داریم این است که در بخش آموزش عالی اهمیت ویژ‌های برای دانشگاه‌های فنی و حرف‌های قائل شود چرا که سالهاست بودجه شایست‌های به این دانشگاه اختصاص نیافته است؛ بنابراین ضرورت دارد تا دولت آینده از بعد لجستیکی و مالی نگاه ویژ‌های به دانشگاه فنی و حرف‌های داشته باشد.

دانشگاه فنی و حرف‌های این ظرفیت را دارد که با تربیت تکنسین به صنعت مریض کشور کمک کند و به آن شتاب و کیفیت ببخشد به گون‌های که محصولات صنعتی تولید داخل بتوانند با محصولات خارجی به رقابت بپردازند. به هر روی دانشگاه فنی و حرف‌های اگرچه میتواند مبداء تحول و موتور پیشرو صنعت کشور باشد، ولی متاسفانه طی این سال‌ها این دانشگاه از بعد مالی و لجستیکی جزو اولویت‌های دست چندم دولت بوده است.

بیگانگی برخی اساتید دانشگاه فنی و حرف‌های با صنعت
طی این سال‌ها جذب اساتید در دانشگاه فنی و حرف‌های ناقص بوده و به درستی انجام نشده به گونه ای که میتوان گفت با جذب اساتید درجه دو و سه کشور ارتباط بین دانشجو و استاد برای حل مسائل صنعت در این دانشگاه شکل نگرفته است؛ البته منظور بنده این نیست که تمام اساتید دانشگاه فنی و حرف‌های کیفیت ندارند یا کیفیت آن‌ها پایین است؛ بلکه منظور این است که نحوه برخورد اساتید با دانشجویان متناسب با رسالت این دانشگاه نیست؛ چرا که اساتیدی در این دانشگاه جذب شده اند که سابقه فعالیت در صنعت نداشتند؛ با این اوصاف سوال این است که این اساتید می خواهند چه نقشی در برقراری ارتباط بین صنعت و دانشگاه ایفا کنند.

انتظار ما این است که اساتید دانشگاه فنی و حرف‌های در هنگام آموزش، ضمن حضور در صنعت، فن محور باشند تا با شناسایی نخبگان بتوانند مسائل پیش روی صنعت را در قالب هسته‌های فن آور حل کنند.

دولت سیزدهم سازوکار جذب فارغ التحصیلان این دانشگاه را در صنعت تعیین کند
فارغ التحصیلان دانشگاه فنی و حرف‌های متخصص امور صنعت هستند؛ اما هیچ ساز و کار مشخصی برای جذب آن‌ها در بخش صنعت وجود ندارد و این در حالی است که در دانشگاه فنی و حرف‌های نیز به مانند دانشگاه فرهنگیان باید برای دانشجویان برنامه اشتغال وجود داشته باشد. به این معنا که بخش صنعت باید میزان جذب مورد نیاز خود از دانشگاه فنی و حرف‌های را به طور ساختارمند مشخص کند و این انتظاری است که امیدواریم دولت سیزدهم بتواند به آن جامه عمل بپوشاند تا دانشجویان این دانشگاه بعد از فارغ التحصیلی در مشاغل غیر مرتبط مشغول به کار نشوند.

فارغ التحصیلان دانشگاه فنی و حرف‌های سربازیشان را در صنعت بگذرانند
دانشجویان دانشگاه فنی و حرف‌های بعد از فارغ التحصیلی میتوانند به صنعت رونق و شتاب بدهند؛ اما آن‌ها با اتمام تحصیل خود باید در پادگان‌ها مشغول به انجام خدمت مقدس سربازی شوند. اگر چه ما خدمت مقدس سربازی را نیاز کشور می دانیم، اما چه بهتر که فارغ التحصیلان این دانشگاه نیز به مانند فارغ التحصیلان دانشگاه فرهنگیان سربازی شان را در حوزه تخصصی خود و در بخش صنعت بگذرانند.

امروز بخش عمد‌های از دانشجویان دانشگاه فنی و حرف‌های فن آور هستند؛ از این رو ما با قدری اعتماد، سازماندهی و توجه به این ظرفیت میتوانیم مشکلات و چالش‌های بخش صنعت کشور را بدون صرف هزینه‌های هنگفت و وابستگی به خارج برطرف کنیم؛ اما متاسفانه این رویکرد وجود ندارد؛ بنابراین پیشنهاد ما این است که کار آموزی دانشجویان دانشگاه فنی و حرف‌های به عنوان سربازی آن‌ها حتی در یک بازه چهار ساله و با یک ساز و کار مالی و شغلی مناسب در بخش صنعت انجام شود.

اصلیترین مسئله ما در دانشگاه فنی و حرف‌های مسئله ارتباط دانشگاه و صنعت است. ما معتقدیم ارتباط بین این دو زمانی برقرار میشود که صنعت به دانشگاه و آموزش عالی اعتماد کند. با این وجود طرحی با عنوان هسته‌های فناور از سوی بسیج دانشجویی دانشگاه فنی و حرف‌های تهیه شده و این هسته‌ها با کمک دانشجویان و اساتید به عنوان حلقه واسط بین دانشگاه و صنعت به شناسایی مسائل صنعت اعم از مسائل بازاریابی، فنی و مدیریتی میپردازند و در نهایت متناسب با اقتضائات خود در بستر صنعت و دانشگاه این مسائل را حل میکنند.

دانشجویان دانشگاه فنی و حرف‌های توان حل مشکلات صنعت را دارند، اما، چون در آموزش عالی به آن‌ها به چشم کارگر صنعت و دانشجوی درجه ۴ و ۵ نگاه میشود این نگاه باعث شده که مسائل صنعت به دست این پنجه‌های کارآمد حل نشود. با این وجود اگر ما میخواهیم دانشگاه فنی و حرف‌های نقش خود را در حل مشکلات صنعت ایفا کند در کنار اهتمام اساتید و دانشجویان این دانشگاه مسئولان دولتی نیز باید با ساختار سازی بستر این نقش آفرینی را فراهم کنند. مضاف بر این ما نیازمند اعتماد صنعتگران به دانشجویان دانشگاه فنی و حرف‌های به عنوان یک اعتماد سودآور هستیم.

تدوین طرح کارآفرینی متناسب با ظرفیت‌های کشور
هقان مسئول حرکت‌های جهادی بسیج دانشجویی دانشگاه فنی و حرفه ای:
با توجه به سازماندهی ۶۰ گروه جهادی در بسیج دانشجویی دانشگاه فنی و حرف‌های با کمک این گروه‌ها ظرفیت‌های مختلف اقتصادی نظیر ظرفیت‌های کشاورزی، معدنی و صنایع دستی در مناطق محروم کشور شناسایی شدهاند و با روی کار آمدن دولت سیزدهم این ظرفیت‌ها در قالب یک طرح کارآفرینی به دولت ارائه میشوند.

در قالب این طرح مشاغل خانگی، محرومیت زدایی و فعالیت‌هایی که گروه‌های جهادی میتوانند در مناطق محروم انجام دهند مورد توجه قرار گرفتند و ما امیدواریم با اجرای این طرح به کمک دانشجویان جهادی بتوانیم در راستای اشتغال زایی به دولت کمک کنیم.

یکی از رویکرد‌های ما در انجام حرکت‌های جهادی شناسایی فرصت‌ها و به فعلیت رساندن آن‌ها با کمک دولت است. با این وجود از آنجا که طرح کارافرینی بسیج دانشجویی دانشگاه فنی و حرفه‌ای در بخش مشاغل خانگی تا حدودی فعال شده است امیدواریم با روی کار آمدن یک دولت انقلابی بتوانیم اشتغال زایی در بخش صنعت را نیز عملیاتی کنیم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دانشگاه فنی و حرفه ای بسیج دانشجویی سربازی تخصصی اشتغال در صنعت دولت سیزدهم دانشگاه فنی و حرفه ای فارغ التحصیلان دولت سیزدهم بخش صنعت مسائل صنعت ظرفیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۸۲۷۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویداد صدرا دانشجویان را با فرصت‌های شغلی جدید آشنا می‌کند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، مهدی مجلسی، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی همدان در حاشیه رویداد صدرا با شعار«صنعت، دانشگاه، راه اشتغال» برگزاری این رویداد را به‌واسطه دغدغه دانشگاه آزاد در افزایش مهارت دانشجویان و توجه به آینده شغلی آنها دانست و اظهار کرد: با این رویداد بستر برای مشارکت بخش صنعت و دانشگاه فراهم شده تا دانشجویان در این رویداد با فرایند‌ها و مسیر‌های ارتباط صنعت و دانشگاه و روش ایجاد بازار کار آشنا شوند و خود را برای آینده آماده کنند.

وی با اشاره به فعالیت گروه پژوهشی سنجش و بیومکانیک ورزشی و استقرار یک غرفه در نمایشگاه رویداد صدرا عنوان کرد: در این حوزه سعی کردیم دانشجویان را با حوزه بیومکانیک ورزشی و چالش‌ها؛ فرصت‌ها و فرایند‌ها آشنا کنیم تا خود را برای فرصت‌های شغلی این رشته در جامعه آماده کنند.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی همدان از فعالیت بخش«سنجش استعدادیابی دانشجویان» در این غرفه خبر داد و با اشاره به انجام «آنالیز ساختار قامتی» گفت: در بخش میانسال و افراد سالمند نیز معضلات و مشکلات فراوانی وجود دارد که کمک به حل آن می‌تواند بستری جدید برای ایجاد اشتغال دانشجویان تربیت‌بدنی باشد. در یک تحقیق علمی ۶۷ درصد سالمندان دچار نقص در تعادل هستند و ۶۸ درصد ریسک افتادن دارند که عدم توجه به آن برای خانواده‌ها هزینه‌بر خواهد شد.

مجلسی با اشاره به آموزش ارزیابی تعادل و ارائه برنامه‌های تمرینی و تمرکز بر بخش شناختی سالمندان عنوان: می‌توان تکنیک‌های جدیدی را طراحی کرده و فعالیت جسمی و شناختی را ارتقا داد کما اینکه در این زمینه کار‌های خوبی انجام داده‌ایم.

وی با بیان اینکه آینده شغلی دانشجویان رشته تربیت‌بدنی دیگر تنها منحصر به معلمی و یا چارت ادارات تربیت‌بدنی نیست، توضیح داد: با رویداد‌هایی مانند صدرا، ارائه فناوری‌ها و اقدامات به‌روز می‌توان با اتصال به صنعت دانشجو را با فرصت‌های شغلی جدید آشنا کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • طهانی مقدم: طرح سربازی حرفه ای باعث افزایش کارآمدی سربازان می‌شود + فیلم
  • رویداد صدرا شرایط کار میدانی را برای دانشجویان مهیا می‌کند
  • دانشجویان نخبه‌ از سربازی معاف می‌شوند
  • رویداد صدرا دانشجویان را با فرصت‌های شغلی جدید آشنا می‌کند
  • حرفه‌آموزی به جای مدرک‌گرایی در دستورکار دولت است
  • امضای یک میلیارد دلار قرارداد با ۶۷۰ دانش‌بنیان از ابتدای فعالیت دولت سیزدهم
  • ویژگی بارز وزارت نفت در دولت سیزدهم، دیپلماسی موفق انرژی است
  • افزایش ۶۰درصدی تولید نفت خام در دولت سیزدهم/ اولویت وزارت نفت، تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام است
  • اظهارات رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان کرمان در مورد بورسیه صنعتی دانشجویان
  • فارغ‌التحصیلی بیش از یکصد هزار دانش آموخته از دانشگاه علامه